Industrie

Industrie
Industrie

Nederland wil graag minder afhankelijk worden van (fossiele) grondstoffen uit het buitenland. Tegelijkertijd willen we de gebouwde omgeving verder verduurzamen. Daarom stimuleren we de productie van natuurlijke grondstoffen in eigen land. Op deze manier heeft de agrarische sector een bestendig inkomensmodel en krijgt de bouwindustrie de garantie dat biobased bouwmaterialen voldoende op voorraad zijn.

De producerende industrie speelt een cruciale rol. Deze branche is de essentiële link die ervoor moet zorgen dat opgenomen CO2 in gewassen, blijvend blijft vastgelegd in hoogwaardige bouwmaterialen. Behalve dat we hiermee verduurzamen, komen er ook meer nieuwe banen in de (landelijke) regio’s. Momenteel is de biobased vezelverwerkingsindustrie zeer klein in Nederland. Daarom brengen we partijen bij elkaar die willen investeren in productiefaciliteiten waar natuurlijke grondstoffen kunnen worden verwerkt tot duurzame bouwmaterialen.

We proberen obstakels weg te nemen, zodat er een gezond investeringsklimaat ontstaat voor de verwerkende industrie en we helpen bij het vinden van de juiste schaal zodat de biobased bouwproducten voor een goede prijs beschikbaar zijn. Dat doen we bijvoorbeeld tijdens overlegsessies van het Interdepartementaal Opschalingsprogramma Biobased Bouwen (IDOBB). Hier hebben relevante koplopers uit de agrarische sector, industrie, bouw en overheid zich verenigd om de transitie(s) verder te versnellen.

Neem contact op

Bart van den Heuvel

Bart
van den Heuvel

Activator industrie

Building Balance

Meer weten?

Neem contact met ons op via info@buildingbalance.eu