Bouw

Bouw
Bouw

Hoe verduurzamen we de bouw? Hoe dragen we bij aan de Nationale Emissiedoelstellingen? Op welke wijze kan de agrarische sector economisch en ecologisch perspectief bieden voor de lange termijn?

Building Balance faciliteert en stimuleert natuurlijke waardeketens in Nederland. Een biobased bouweconomie kan namelijk niet zonder lokale, natuurlijke grondstoffen functioneren. We brengen overheidsinstellingen, industriële marktpartijen, bouwers en agrariërs samen. Het doel? Samen ontwikkelen we innovatieve, biobased bouwproducten en zorgen meteen voor een stabiele markt. De stabiele markt geeft zekerheid voor de agrarische sector. De vraag naar natuurlijke grondstoffen zal toenemen. En de agrarische bedrijven kunnen vanuit een sterke positie samenwerkingsverbanden aangaan.

Koplopersgroep 

Hoe staan we ervoor? Op dit moment zetten we de eerste stappen voor het samenstellen van een koplopersgroep van bouwers, woningcorporaties en ontwikkelaars. Met deze groep gaan we het biobased bouwen stimuleren.

We willen samen kijken of (nieuw ontwikkelde) biobased plaatmaterialen of inblaasisolatie aansluiten op de behoefte van de sector. Samen met hen gaan we onderzoeken wat nodig is om de productie van deze materialen de juiste schaal te geven zodat er een marktconforme prijs ontstaat. Wil je meer weten? Of wil je aansluiten? Neem dan contact op met Marjet Rutten.

Neem contact op

Marjet Rutten

Marjet
Rutten

Activator bouw

Norbert Schotte

Norbert
Schotte

Activator bouw

Sjoerd Klijn Velderman

Sjoerd
Klijn Velderman

Activator bouw

Gerelateerde berichten

Building Balance

Meer weten?

Neem contact met ons op via info@buildingbalance.eu

Gerelateerde berichten