Biobased binnenplaat

Biobased binnenplaat
Biobased binnenplaat

In deze keten werken we aan het in kaart te brengen op welke manier we in Nederland een biobased binnenplaat op grote schaal kunnen produceren van grondstoffen van Nederlandse bodem. Wat is er nodig om deze markt in Nederland verder te kunnen opschalen? Waar ligt de grootste behoefte en milieuwinst? Wat staat opschaling daar nu in de weg? Hoe kunnen we die belemmeringen opheffen? Wie wil welke rol spelen in die opschaling?

De ontwikkeling van deze keten doen we in samenwerking met Ecor. Ecor is een fabrikant van een biobased binnenplaat op basis van water en vezels. Samen met een koplopersgroep kijken we naar de toepassingsmogelijkheden plaatmateriaal, aan welke eisen die toepassingsgebieden moeten voldoen om aan te sluiten op de behoefte van de bouwsector en welke schaal nodig is voor een goede businesscase.

Voor deze biobased binnenplaat focussen we op 5 kansrijke toepassingsmogelijkheden: constructie gevel, dak, aftimmerwerk en binnenwanden.

De koplopersgroep bestaat uit: Hendriks Bouw en Ontwikkeling, KnaapenGroep, Lenferink Vastgoedonderhoud, Bolton Groep, Linex Prefab Daksystemen, Heijmans, Dura Vermeer, Geurts, Baars & Bloemhoff, VORM Holding en Bouwcenter Nobel.

Wil je bij deze keten aansluiten? Of heeft u interesse om deze materialen af te nemen? Neem dan contact op met Marjet Rutten.

Ontmoet het team

Marjet Rutten

Marjet
Rutten

Activator bouw

Building Balance

Meer weten?

Neem contact met ons op via info@buildingbalance.eu