Workshop Biobased Bouwen

Workshop Biobased Bouwen
Workshop Biobased Bouwen
 • calendar_month 14 mei 2024
 • place Almere, Natural Pavilion

Ontdek in één middag hoe jij aan de slag kan met biobased bouwen! Op dinsdag 14 mei gaan we de verdieping in en nemen we je mee in hoe je biobased materialen kan toepassen in nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Hoe pas je biobased materialen op de juiste manier toe en hoe bevestig je deze op een duurzame manier in constructies? Hoe staat het met de brandklasse, luchtdichtheid en de vochthuishouding? En welke biobased materialen zijn geschikt voor nieuwbouw, dakelementen, wand en/of uitbouw? De verdiepende workshop Biobased Bouwen geeft antwoord op deze en al jouw andere vragen. In een praktisch programma met veel ruimte voor vragen en interactie.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met het Nationaal Kenniscentrum Biobased Bouwen, Van Drimmelen en Hibin.

Deze bijeenkomst zit vol. Hou onze website in de gaten voor nieuwe evenementen en workshops.

Een praktische benadering van biobased materialen, constructies en toepassingen

De toepassing van natuurlijke (biobased) materialen in de bouw en bij klusbedrijven neemt een grote vlucht. Steeds meer opdrachtgevers vragen naar biobased materialen. Als isolatiemateriaal, maar ook in de constructie van wand-, dak- en of vloeropbouw en kozijnen. Ook de roep om kennis en beschrijvingen neemt dus enorm toe. Bijvoorbeeld over de wijze van bevestiging van (biobased) plaatmateriaal aan zowel buiten- als binnenzijde of de vergelijking in het gebruik van isolatiematerialen en folies.

Op deze middag beantwoorden we samen met diverse experts waaronder Joost van der Waal, Jan Willem van Engen, Atto Harsta en Elmer de Munter al jouw praktische vragen rond biobased bouwen, zodat je er direct mee aan de slag kunt!

Programma

 • Biobased bouwen: introductie en brede perspectief
  Overzicht van welke biobased materialen er beschikbaar zijn en wat er allemaal al kan. Welk zekerheden vraagt een opdrachtgever en waarom? Veel gebruikte termen/definities, update certificering met ruimte voor vragen en interactie.
 • Biobased bouwen: plaat- en isolatiematerialen  
  Keuze voor een biobased plaat- en isolatiemateriaal. Hoe pas je dit toe? Met focus op geluidwering, brandveiligheid, dampopen en luchtdichtheid.
 • Biobased bouwen: constructies en opbouw en wand-vloer-dak-gevel  
  Welke biobased materialen zijn geschikt voor dakelementen, wand en/of uitbouw? Uitleg over de bouwfysica en constructie.
 • Concrete projecten nieuwbouw en renovatie
  We doorlopen twee concrete projecten en laten je zien hoe een biobased toepassing hierin zijn plek heeft gekregen. Waar loop je tegenaan? Hoe los je het op?

Praktische informatie

Datum en tijd: Dinsdag 14 mei 2024 van 13.00 tot 16.00 uur
Locatie: Natural Pavilion, Arboretum West 1324 WB Almere
Voor wie: Medewerkers bouwmaterialenhandel, aannemers, architecten en partijen die bouwmaterialen voorschrijven en toepassen.

Deze bijeenkomst zit vol. Hou onze website in de gaten voor nieuwe evenementen en workshops.

Building Balance

Meer weten?

Neem contact met ons op via info@buildingbalance.eu

Gerelateerde berichten