Werksessie biobased bouwen Twente

Training biobased bouwen Twente
Training biobased bouwen Twente
  • calendar_month 28 maart 2024
  • place Connect-U, Enschede

De komende vier jaar gaat Pioneering samen met de Twentse woningcorporaties en de Twentse Bouwboeren aan de slag met de transformatie naar circulaire woningbouw. Bent u ook bij de Tweede Werksessie Training biobased bouwen?

Praktische informatie

  • Datum: 28 maart 2024
  • Tijd: 14:00 tot 17:00 uur
  • Locatie: Connect-U, Enschede

De komende jaren willen de Twentse Bouwboeren meerdere biobased productieketens in Twente, van land naar pand opzetten. Daarvoor worden melkveehouders en akkerbouwers gestimuleerd om te komen tot een bouwplan voor de teelt van vezelgewassen in de komende jaren. Twentse Bouwboeren zorgen ervoor dat verwerking van vrijkomende biobased gewasstromen zoveel mogelijk lokaal plaats vindt tot (her)bruikbare bouwmaterialen en dat deze vervolgens in de bouwsector worden toegepast. Hierdoor kunnen verschillende biobased productieketens van de grond komen.

Daarnaast is kennisontwikkeling noodzakelijk om de agrosector en bouwmarkt ook daadwerkelijk te transformeren naar productie en toepassing van biobased bouwmaterialen. Voor de bouw gaat Pioneering daarom samen met de Twentse Bouwboeren en de Twentse woningcorporaties vier werksessies opzetten. Deze werksessies zijn bedoeld voor alle organisaties, bedrijven en opdrachtgevers die met biobased materialen aan de slag willen.

Aanmelden kan via de site van Pioneering. Daar staan ook de data voor de volgende twee werksessies.

Programma

Ontvangst en welkom door Joke Bults van Pioneering

Theorie biobased isolatiematerialen door Stefan Knap van Witzand bouwmaterialen

  • Materialen: biobased assortiment, eigenschappen, beschikbaarheid
  • Ontwikkelingen: nieuwe materialen en hun toepassing

Training biobased isoleren door Joost van der Waal van Isoleerbewust

  • Proces en praktijk: beschikbaarheid, onbekendheid bouwfysische aspecten, hulpmiddelen, materialen en transformatie
  • Inhoudelijke aspecten: winddicht, luchtdicht, dampopen, faseverschuiving, voordelen en nadelen
  • Implementatie biobased isolatie: bij gemeenten, woningcorporaties, bouwers, architecten en adviseurs.

Stefan Knap is duurzaamheidmanager bij Witzand bouwmaterialen. Witzand heeft zich ontwikkeld in duurzame biobased bouwmaterialen en werkt samen met de Twentse Bouwboeren mee aan het opschalen van biobased bouwmaterialen in Twente.

Joost van der Waal van Isoleerbewust is een architect die een ecologisch isolatiecollectief leidt en lokale vakspecialisten begeleidt bij het biobased isoleren. In samenwerking met Building Balance geef Joost van der Wal trainingen over biobased isoleren aan de verschillende ketens “Van Land naar Pand” in Nederland.

 

Building Balance

Meer weten?

Neem contact met ons op via info@buildingbalance.eu

Gerelateerde berichten