Tentoonstelling: Possible Landscapes Hoge zandgronden, de Achterhoek

Tentoonstelling: Possible Landscapes Hoge zandgronden, de Achterhoek
Tentoonstelling: Possible Landscapes Hoge zandgronden, de Achterhoek
  • calendar_month 23 april 2024 - 28 mei 2024
  • place Wonion - Ulft

Verbeelding van een nieuw, duurzaam landschap in de Achterhoek

Welke mogelijke landschappen ontstaan er als we in de Achterhoek niet langer water zo snel mogelijk afvoeren maar proberen vast te houden zodat we in periode van droogte daar gebruik van kunnen maken? Welke rol hebben boeren, bouwers en bewoners hierin? Possible Creations heeft samen met lokale bedrijven, beleidsmakers en onderzoekers gezocht naar deze antwoorden in het project Possible Landscapes Hoge Zandgronden- De Achterhoek.

Ontdek vanaf 23 april de innovatieve visies op duurzaam landgebruik tijdens deze tentoonstelling gepresenteerd door Biobased Creations in samenwerking met MooiNL en SamenBiobasedBouwen. Deze expositie, gehuisvest bij Wonion in Ulft, toont een unieke maquette installatie die de mogelijke toekomst van landschapsbeheer in de regio verkent.

Mogelijke landschappen verbeeld

De installatie biedt een blik op hoe een duurzame herinrichting van de Achterhoek kan bijdragen aan betere waterretentie en het ondersteunen van de lokale biodiversiteit door middel van regeneratieve landbouwtechnieken en biobased materialen. Door samen te werken met lokale boeren, bouwers en beleidsmakers, illustreert deze tentoonstelling hoe wij samen het landschap van morgen kunnen vormgeven.

Bezoekers worden tot 28 mei meegenomen door de verschillende schalen van de installatie, waarbij elk deel de unieke bodemtypen en potentiële gebiedsontwikkelingen van de Achterhoek belicht. Ook is er aandacht voor het coulissenlandschap van de toekomst waarin toegelicht wordt hoe alles samenhangt. De installatie zal vervolgens verder reizen naar andere locaties in Nederland, om een breder gesprek over duurzame ontwikkeling te stimuleren.

Dit is de kans om te leren over de synergie tussen landbouw, natuur en bouwkunde, en hoe deze elementen samen kunnen werken om een zelfvoorzienend en ecologisch verantwoord landschap te creëren. Voor meer informatie over de expositie, bezoek de websites van Possible Landscapes  en Biobased Creations.

Possible Landscapes Hoge Zandgronden- de Achterhoek maakt onderdeel uit van een meerjarig onderzoek van Biobased Creations naar de regeneratieve, rurale en urbane landschappen van vandaag en morgen.

 

Building Balance

Meer weten?

Neem contact met ons op via info@buildingbalance.eu

Gerelateerde berichten