Open dag AgroProeftuin de Peel

Open dag AgroProeftuin de Peel
Open dag AgroProeftuin de Peel
  • calendar_month 7 juli 2023
  • place Middenpeelweg, Zeeland (Brabant)

Vrijdag 7 juli organiseert AgroProeftuin de Peel de jaarlijkse open dag op de proeflocatie aan de Middenpeelweg in Zeeland. Zowel boeren, ondernemers, bestuurders, burgers en andere belangstellenden zijn welkom. Op deze locatie wordt in samenwerking met o.a. Building Balance, Agrifirm, GreenInclusive, Boomkwekerij Meerstraat zonnekroon, misacanthus, vezelhennep, vlas en sorghum geteeld. Dit gebeurt onder regie van loonwerker Agriwerk.

Programma

Burgers, ondernemers en andere belangstellenden zijn welkom van 9.30 tot 12 uur. Agrarisch ondernemers en adviseurs die de open dag willen bezoeken zijn welkom van 13.30 tot 16 uur.

Themaroutes

Bezoekers kunnen kiezen voor een van de themaroutes: eiwitrijke gewassen, vezelgewassen en vernieuwende teeltmethoden. De routes leiden langs de velden waar deze gewassen worden geteelt. De betrokken boeren vertellen over ter plaatse hun motivatie om voor dit gewas en/of teeltmethode te kiezen. Vaak ligt er maatschappelijk vraagstuk aan ten grondslag zoals: meer biodiversiteit, schoner water, gezondere bodem, meer circulariteit, vervangers dierlijk eiwit of natuurlijke bouwmaterialen.

Adres

Adres van de proeflocatie van AgroProeftuin de Peel is De Peel 1 in Zeeland. Dichtbij de kruising van Middenpeelweg – Nieuwedijk in Zeeland (Noord-Brabant).

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de open dag? Kijk dan op de website van AgroProeftuin de Peel.

Building Balance

Meer weten?

Neem contact met ons op via info@buildingbalance.eu

Gerelateerde berichten