Koplopers bijeenkomst vastgoedonderhoud- biobased alternatieven

Koplopersbijeenkomst onderhoudsbedrijven – biobased alternatieven
Koplopersbijeenkomst onderhoudsbedrijven – biobased alternatieven
  • calendar_month 3 november 2023
  • place Culemborg

In samenwerking met OnderhoudNL zoeken we koplopers waarmee we opzoek gaan naar biobased alternatieven voor veelgebruikte producten in vastgoedonderhoud.  Werkt u bij een onderhoudsbedrijf die koploper is – of wil zijn – op het gebied van biobased bouwen? En heeft u geen probleem om kennis te delen? Doe dan mee aan de koplopersgroep onderhoudsbedrijven.

Samen brengen we niet alleen biobased alternatieven in kaart, we onderzoeken ook wat nodig is om ze toe te kunnen passen. Dat doen we in drie à vier bijeenkomsten. De opzet van deze ketenbijeenkomsten ziet als volgt uit:

  • Bijeenkomst 1: inventariseren van veel ingekochte producten en de mate waarin die zijn te vervangen door biobased alternatieven. Selecteren van meest kansrijke segmenten.
    Huiswerk: Uitwerking in samenwerking met Building Balance van mogelijke biobased alternatieven en hun prestaties
  • Bijeenkomst 2: presenteren uitwerking biobased alternatieven en inventariseren wie aan de slag wil om te testen.
  • Bijeenkomst 3: delen van de resultaten van de testen en ophalen wie mee doet voor hoeveel m2.
  • Publicatiemoment van resultaten

De eerste bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 3 november van 11.30 uur tot 14.30 uur, bij Aannemersbedrijf C. van Dillen en Zoon B.V., Industrieweg 8 in Culemborg. Meld u voor 2 november aan op de website van OnderhoudNL

Voor wie is deze bijeenkomst?

We zoeken echte koplopers in de branche en binnen het bedrijf. Bijvoorbeeld de manager circulariteit, adviseur duurzaamheid of een directielid met een duurzame visie.

Doel

Het uiteindelijke doel is om samen met koplopers uit te zoeken wie, onder welke voorwaarde hoeveel m2 biobased materiaal wil afnemen. Afspraken aan de voorkant, zorgen voor aantrekkelijke condities voor onderhoudsbedrijven. En zo dragen we samen bij aan het verduurzamen van Nederland. Immers, de boer zaait pas in als hij afnemers voor zijn product heeft. En fabrieken om producten te maken, worden pas gerealiseerd bij voldoende zicht op afzet. Dat vraagt om partijen die hun nek uitsteken.

Als onderhoudsbedrijf heeft u natuurlijk ook bepaalde wensen en eisen. Naast de kosten zijn er mogelijk certificeringen en testen relevant. Samen brengen we in kaart wat er minimaal nodig is en bij welke productgroepen de kansen liggen.

Wilt u meer informatie over de koplopersgroep onderhoudsbedrijven, neem contact op met marjet@buildingbalance.eu.

Building Balance

Meer weten?

Neem contact met ons op via info@buildingbalance.eu

Gerelateerde berichten