Kennisavond: teelt en afzet vezelgewassen Twente

Kennisavond: teelt en afzet vezelgewassen Twente
Kennisavond: teelt en afzet vezelgewassen Twente
  • calendar_month 11 april 2024
  • place Rossum

Agrariërs kunnen de komende jaren een belangrijke rol spelen als teler en verwerker van grondstoffen voor biobased bouwmaterialen. Het telen van vezelgewassen is in Nederland relatief nieuw. Toch zijn er al mooie voorbeelden van teelten en toepassingen in de bouw. LTO, De Land Bouwers en Twentse Bouwboeren nodigen u uit voor een kennisavond over het thema vezelgewassen voor de bouw.

Sprekers

Marc Strikkeling is senior bedrijfsadviseur rundveehouderij bij ABAB Accountants en adviseurs. Marc adviseert veehouders hoe ze meer natuurinclusief kunnen ondernemen, wat daarbij komt kijken en op welke manier ze strategische keuzes kunnen maken voor de toekomst. Vanuit jarenlange ervaring aan de keukentafel weet Marc wat agrariërs bezig houdt, maar ook wat het telen van vezelgewassen kan betekenen voor de bedrijfsvoering. Op basis van cijfers gaat hij dieper in op deze materie

Coen Verboom is werkzaam bij Bouwgroep Dijkstra Draaisma waar hij werkt aan het verduurzamen van de bouw. Als aannemer en bouwer is Bouwgroep Dijkstra Draaisma al ver op weg om biobased materialen toe te passen in woningen, denk aan lisdodde, miscanthus, vlas en hennep. Op een efficiënte manier maken ze er isolatiemateriaal van en besparen ze daarmee CO2 ten opzichte van de traditionele isolatiematerialen. Coen vertelt graag over de manier waarop ze innoveren en voorop lopen in de markt.

Meld je hier aan

Praktische informatie

Datum: 11 april
Locatie: Kulturhus de Cocer, Thijplein 1 Rossum
Tijdstip: inloop om 19.45 uur, start om 20.00 uur tot 22.00 uur

Twentse Bouwboeren heeft als doel om zo regionaal mogelijk transparante en eerlijke ketens op te zetten voor biobased grondstoffen. Onderdeel daarvan is ook het actief betrekken van de agrarische sector bij de ontwikkeling van deze ketens. Uitgangspunt is een verdienmodel voor de boer dat kan concurreren met de gangbare landbouwmogelijkheden. Wil je alvast meer weten over de kansen voor vezelgewassen en het saldo per scenario, lees dan het artikel ‘De belofte van vezelteelt voor de landbouw’.

Building Balance

Meer weten?

Neem contact met ons op via info@buildingbalance.eu

Gerelateerde berichten