Intentiebijeenkomst Twentse Bouwboeren

Keten- en intentiebijeenkomst Twentse Bouwboeren
Keten- en intentiebijeenkomst Twentse Bouwboeren
  • calendar_month 25 september 2023
  • place Enschede

Het project Twentse Bouwboeren is in april gestart met een eerste sessie waarbij bouwers, agrariërs en woningbouwcorporaties aanwezig waren. Eind mei is er een verdieping en veldbezoek geweest voor agrariërs en vóór de zomer vond de tweede ketenbijeenkomst plaats bij Dura Vermeer Bouw in Hengelo. Nu werken we toe naar een volgende bijeenkomst op 25 september. We doen dat door met een aantal partijen de mogelijkheden tot toepassing van biobased bouwmaterialen te verkennen, de belemmeringen die daarbij spelen in beeld te krijgen en weg te nemen.

De eerste contouren van een businesscase worden zichtbaar en koppelen we op 25 september terug. Daarnaast willen we op deze ochtend een intentieverklaring ondertekenen met zoveel mogelijk ketenpartijen. De betrokken partijen en sectoren hebben aangegeven (mogelijk) een rol te willen spelen in deze biobased keten, bijvoorbeeld door volgend jaar vezelgewassen te telen, de vezels te verwerken, biobased materialen te gebruiken in woningen of dit te stimuleren. Het zou fantastisch zijn als jouw/jullie bedrijf/organisatie deze intentie ook uitspreekt!

De ketenbijeenkomst vindt plaats op 25 september van 10.30 uur tot 13.00 uur op Erve Derkink, Derkinkweg 50 in Enschede.

Vanaf 10.15 uur staat de koffie klaar en voor de lunch wordt gezorgd.
Aanmelden kan voor 25 september via deze link: aanmelden voor 25 september.

Programma

10.15 uur inloop met koffie en thee,

10.30 uur terugkoppeling businesscase,

11.00 uur visie op ontwikkeling biobased keten vanuit gemeente Enschede,

11.30 uur formeel tekenmoment intentieverklaring en lunch,

13.00 uur afsluiting.

Vraag ter voorbereiding

Wil je bijdrage aan doelen van de Twentse Bouwboeren en ook jouw biobased ambities op laten nemen in de intentieverklaring? Neem contact met een van ons op:

  • Janneke Paalhaar (06-13525443)
  • Eric Versteeg (06-53387672)

Wij zien onszelf als aanjagers vanuit Twentse Bouwboeren en zetten ons in om biobased te laten slagen in Twente. Wij verheugen ons op een vruchtbare samenwerking!

Het verslag van de laatste ketenbijeenkomst, evenals de presentaties, is te vinden op; https://buildingbalance.eu/actueel/tweede-ketenbijeenkomst-twentse-bouwboeren-hengelo/

Building Balance

Meer weten?

Neem contact met ons op via info@buildingbalance.eu

Gerelateerde berichten