Economic Development Board Alphen aan den Rijn en Rabobank hebben het initiatief genomen om te onderzoeken wat de kansen van biobased bouwen zijn in het Groene Hart.

Dialoog Biobased Bouwen in het Groene Hart
Dialoog Biobased Bouwen in het Groene Hart
  • calendar_month 8 juni 2023
  • place Het Groene Hart

Zowel de bouw- als de landbouwsector staan de aankomende jaren voor een grote verduurzamingsopgave. Dat is een uitdaging, maar biedt ook kansen. In de vorm van biobased ketens kunnen boeren en bouwbedrijven elkaar versterken. Hoe krijgen we dergelijke ketens van de grond? En wat zijn daarbij de uitdagingen? Economic Development Board Alphen aan den Rijn en Rabobank hebben het initiatief genomen om te onderzoeken wat de kansen van biobased bouwen zijn in het Groene Hart.

Tijdens de bijeenkomst wordt er samen met ketenpartijen van gedachten gewisseld of het opzetten van een biobased bouwketen in het Groene Hart haalbaar en wenselijk is.  25 deelnemers uit de hele keten uit; bouwbedrijven, agrariërs en verwerkers. Building Balance is aanwezig om haar kennis op het gebied van regionale biobased ketens en businessmodellen te delen. De dialoog en het proces zal worden begeleid door DRIFT. DRIFT is het aan de Erasmus Universiteit verbonden onderzoeksinstituut binnen het veld van duurzaamheidstransities.

Het programma  
9.30      Ontvangst met koffie
10.00    Dialoog ‘De kansen van biobased bouwen in het Groene Hart’
12.00    Lunch
13.00    Einde programma

Wil je aanwezig zijn? Neem dan contact op met Alexandra.

Alexandra van Zaal

Alexandra
van Zaal

Ketenregisseur Zuid-Holland

Building Balance

Meer weten?

Neem contact met ons op via info@buildingbalance.eu

Gerelateerde berichten