Dag van de Volkshuisvesting

Dag van de Volkshuisvesting
Dag van de Volkshuisvesting
  • calendar_month 20 november 2023
  • place Den Bosch, Congrescentrum 1931

Op 20 november is de eerste editie van de Dag van de Volkshuisvesting. Op deze dag komen we samen rond de centrale thema’s woningbouw, duurzaamheid, betaalbaarheid en leefbaarheid.

We staan voor een grote opgave. Er moeten tot en met 2030 in totaal 981.000 woningen worden gebouwd, waarvan tweederde betaalbaar, bedoeld voor lage en middeninkomens. Ook moeten 2,5 miljoen woningen worden geïsoleerd, 120.000 andere gebouwen worden verduurzaamd én we willen de leefbaarheid in kwetsbare buurten verbeteren.

Samen in volle vaart vooruit

Op alle fronten wordt hard gewerkt aan het oplossen van het woningtekort en aan de opgaven van verduurzaming en veilige & leefbare wijken. Iedereen doet het maximale om ervoor te zorgen dat het wél voor elkaar komt. Op de Dag van de Volkshuisvesting staat de volle breedte van de volkshuisvesting centraal. De hele keten komt aan bod. We laten zien waar het goed gaat, maar willen ook weten waar het knelt. We tonen innovaties en slimme oplossingen uit alle hoeken. Van architectuur tot projectontwikkeling, van bouw tot techniek. Zodat we straks samen in volle vaart vooruit kunnen.

Programma

09.00 – 10.30 uur – Inloop en registratie

10.30 – 12.00 uur – Plenair programma
Aftrap met Hugo de Jonge. Aansluitend stellen Donatello Piras en Dominique van Bohemen in de Volkshuisvesting-talkshow actuele en pittige vragen aan de gasten aan tafel over de vier hoofdthema’s: woningbouw, betaalbaarheid, duurzaamheid en veiligheid.

12.00 – 19.00 uur – Innovatieplein
Loop over het Innovatieplein en ontdek ‘state of the art’ innovaties, demo’s en informatiestanden. Zowel binnen op het cateringplein, als buiten voor de grotere innovaties.

12.00 – 17.00 uur – Inspiratieprogramma*
Kies uit een diversiteit aan sessies. *Tussen 12.00 en 14.00 uur wordt de lunch geserveerd en kan er genetwerkt worden

Building Balance is betrokken bij de sessie Biobased (ver)bouwen, een interactieve sessie, met onderwerpen zoals het opschalingsplan biobased bouwen en de toepassing en verwerking in de industriële bouw. Aan bod komen voorbeelden uit de praktijk, met aandacht voor nieuwbouw en verbouw met biobased bouwmaterialen die de milieudruk van de gebouwde omgeving omlaag brengen. Ook onze gewas-product expo, met kansrijke ketens van biobased gewassen is deze dag te zien.

17.00 – 19.00 uur – Netwerkborrel & Innovatieplein

Voor meer informatie en aanmelden, kijk op de website van de Dag van de Volkshuisvesting.
** het programma is nog niet compleet, kan gewijzigd worden en zal later worden aangevuld.

Building Balance

Meer weten?

Neem contact met ons op via info@buildingbalance.eu

Gerelateerde berichten