Biobased Buyer Sessie 2: Sturen op CO2 uitstoot met prestatieafspraken en Biobased bouwen

Biobased Buyer Sessie 2: Sturen op CO2 uitstoot met prestatieafspraken en Biobased bouwen
Biobased Buyer Sessie 2: Sturen op CO2 uitstoot met prestatieafspraken en Biobased bouwen
  • calendar_month 30 mei 2024
  • place

Wij bouwen natuurlijk door! In 2024 organiseren we, samen met PIANOo (Buyer Group Biobased Bouwmaterialen) Biobased Buyer Sessies. Voor wie is dit interessant? Voor iedereen die aan de slag is (of wil gaan) met (ver)bouwprojecten vanuit gemeenten of woningcoöperaties, die zich verder wil verdiepen in bouwen met biobased bouwmaterialen én wil sparren met collega’s uit het werkveld.

Biobased Buyer Sessie 2,  Sturen op CO2-uitstoot met prestatieafspraken en Biobased Bouwe, staat gepland op 30 mei van 15:30 tot 17:00 uurSchrijf je hier in!

Biobased Buyer Sessies: Sturen op CO2-impact voor gemeenten en woningcorporaties

Het aanpakken van landelijke en regionale problematiek zoals bijvoorbeeld CO2-uitstoot, kan op veel manieren gedaan worden. Het maken van prestatieafspraken is een krachtig sturingsinstrument. Biobased bouwmaterialen dragen bij aan het verlagen van de impact van de gebouwde omgeving. Building Balance daagt gemeenten, corporaties en huurders uit om CO2-uitstoot op te nemen in prestatieafspraken.

Tijdens deze Biobased Buyer Sessie delen we onze visie op het sturen met CO2-uitstoot in prestatieafspraken. Ook lichten we uit hoe gemeenten en woningcorporaties samen kunnen werken in het verlagen van de impact van de gebouwde omgeving. We kijken naar concrete voorbeelden en er is reflecteren samen op de rol van woningcorporaties en gemeenten bij de prestatieafspraken.

In deze sessie krijg je meer inzicht in:

  • Sturen op CO2-uitstoot: hoe en wanneer doe je dat?
  • Voorbeelden: geleerde lessen en succesverhalen vanuit het perspectief van woningcorporatie en gemeente
  • Tools waar mee sturen op CO2-uitstoot nog makkelijker wordt

Naast de inzichten vanuit Building Balance en Pianoo die we delen is er de kans om verder in te gaan op de voorbeelden door je leervragen te bespreken met de sprekers en je collega’s vanuit het werkveld in break-out rooms. We sluiten de Buyer Sessies altijd af met het delen van de take-aways uit de leergroepen en een overzicht van tools die we je willen meegeven voor gebruik in de dagelijkse praktijk.

Wij hopen je 30 mei te zien, meld je nu aan! Schrijf je hier in!

Building Balance

Meer weten?

Neem contact met ons op via info@buildingbalance.eu

Gerelateerde berichten