Biobased Buyer Sessie 1: Biobased kansen verzilveren voor gemeenten

Biobased Buyer Sessie 1: Biobased kansen verzilveren voor gemeenten
Biobased Buyer Sessie 1: Biobased kansen verzilveren voor gemeenten
  • calendar_month 16 mei 2024
  • place Online

Wij bouwen natuurlijk door! In 2024 organiseren we, samen met Pianoo – Buyer Group Biobased Buyer Sessies. Voor wie? Voor iedereen die aan de slag is met (ver)bouwprojecten, die zich verder wil verdiepen in bouwen met biobased bouwmaterialen én wil sparren met collega’s uit het werkveld.

Building Balance zet actief in op de rol van gemeente om gebruik van biobased bouwmaterialen van eigen bodem te stimuleren. Samen met gemeenten leggen we de puzzel: Hoe zorgen we ervoor dat lokale biobased bouwmaterialen worden gebruikt?

Biobased Buyer Sessie 1 staat gepland op 16 mei van 15:30 tot 17:00 uur. Schrijf je hier in!

Agenda Buyer sessie 1

Gebiedsontwikkeling – leren van inkooptrajecten en samenwerken met Building Balance
Door gemeenten actief te betrekken in de regionale ketens, laten we zien dat lokale vezels kunnen worden toegepast in concrete bouwprojecten, waarbij kennis en kunde op de goede plek en het goede moment belangrijke voorwaarden zijn. Gemeenten hebben eigen vastgoed, subsidieregelingen voor particulieren, prestatieafspraken met corporaties, maar vooral ook een rol bij gebieds- en projectontwikkeling. Kansen verzilveren zijn hierbij de magic words!

In deze eerste sessie krijg je meer inzicht in:

  • Gebiedsontwikkeling door Anne Bos van Building Balance
  • Voorbeelden: geleerde lessen en succesverhalen inkooptrajecten bij gemeenten door Sara Vellenga van Buyer Group Biobased bouwmaterialen
  • Tools gebiedsontwikkeling door Anne Bos van Building Balance

Naast de inzichten vanuit Building Balance en Pianoo die we delen, is er de kans om verder in te gaan op de voorbeelden door je leervragen te bespreken met de sprekers en je collega’s vanuit het werkveld in break-out rooms. We sluiten de Buyer Sessies altijd af met het delen van de take-aways uit de leergroepen en een overzicht van tools die we je willen meegeven voor gebruik in de dagelijkse praktijk.

Wij hopen je 16 mei virtueel te mogen verwelkomen. Meld je hier nu aan.

Building Balance

Meer weten?

Neem contact met ons op via info@buildingbalance.eu

Gerelateerde berichten