Biobased Acceleration beyond Wood

Biobased Acceleration beyond Wood
Biobased Acceleration beyond Wood
  • calendar_month 8 maart 2024
  • place Werkspoorkathedraal, Utrecht

De huidige krapte op de woningmarkt maakt het bouwen van woningen uiterst urgent. Het gebruik van hout en andere biobased bouwmaterialen kan een belangrijke bijdrage leveren aan de enorme vraag naar duurzame woningen. Nieuwe woningen kunnen snel, kosten- en milieubesparend en energiezuinig worden gebouwd, ook in onze steden (bovenop, onder of naast elkaar). Houten gebouwen zijn is goed voor de gezondheid van mensen die erin wonen of werken: het gebruik van hout heeft een positief effect op mensen. Denk bijvoorbeeld aan de luchtkwaliteit in gebouwen, hout zorgt voor een betere balans in luchtvochtigheid, draagt bij aan een gevoel van comfort en zorgt voor een betere akoestiek.

Met vier top biobased (hout) experts richt Biobased Acceleration beyond Wood zich op hoe nieuwe CO2-regelgeving (path to net zero en ParishProof met hout), parametrische engineering en ontwerp, nieuwe houtproducten en -systemen en industriële productiemogelijkheden deze ontwikkelingen zullen versnellen. Door gecertificeerd hout te gebruiken, toont u de inzet van bedrijven om bossen te behouden, te reageren op de klimaatcrisis door ontbossing tegen te gaan en de CO2-opname te verhogen.

Biobased Acceleration beyond Wood  is onderdeel van het PEFC programma op het event Material District Utrecht dat van 6 tot en met 8 maart wordt gehouden in de Werkspoorkathedraal, Tractieweg 41 in Utrecht.

Meer informatie over dit event, de lezingen en tickets vindt je op de website de website van Material District Utrecht.

Dagvoorzitter: Atto Harsta

Atto Harsta van Aldus bouwinnovatie, de Bouwcampus, co-auteur van het boek De Houtbouw Revolutie én onze Building Balance collega, is dagvoorzitter van Biobased Acceleration beyond Wood. Atto is Innovatieadviseur voor de bouwsector en architectuur en heeft dan 20 jaar ervaring in dit unieke speelveld. Als onafhankelijk adviseur en ontwerper ontwikkelde hij allerlei nieuwe bouwproducten, -componenten en -systemen voor de industrie, aannemers en architecten. Atto is een integrale transitiemaker naar een gezonde en circulaire gebouwomgeving. Hoe bouwen we vandaag samen aan een duurzame toekomst?

Programma

10:45 – 11:15    Timo Broersen, architect en projectleider bij Finch Buildings vertelt over 10 jaar modulaire houtbouw met het Finch Buildings bouwsysteem

11:20 – 11:50    Rueben Kieffer, Director Strategic Partnerships bij  Boom geeft de presentatie Bouwen met hout: voldoen aan de vraag van klanten naar technische en financiële inzichten

11:55 – 12:10    Maarten Willemen, voorzitter van PEFC Netherlands legt uit waarom Bouwen met hout uit duurzaam beheerde bossen de norm is

12:10 – 12:40    Laetitia Nossek, Programma manager Dutch Green Building Council (DGBC) geeft een toelichting op CO₂-data: Wat kunnen we verwachten, waarom is het belangrijk en hoe bereid ik me hierop voor?

12:45 – 13:15    Alex de Rijke, hoogleraar Timber Architecture aan de TU Delft Faculteit Bouwkunde + Technologie vertelt over gezonde architectuur, aan de hand van het voorbeeld Maggie’s Oldham – The Architecture of Health.

Building Balance

Meer weten?

Neem contact met ons op via info@buildingbalance.eu

Gerelateerde berichten