Agrarische informatie-bijeenkomst Telen voor biobased bouwen

Agrarische informatie-bijeenkomst Telen voor biobased bouwen
Agrarische informatie-bijeenkomst Telen voor biobased bouwen
  • calendar_month 31 oktober 2023
  • place Pijnappel of Klarenbeek

Het afgelopen jaar heeft Hofmeijer Voorst meegewerkt aan het project Boeren voor Biobased Bouwen, dat als doel heeft om een duurzame ketensamenwerking op te zetten van plant tot pand. Met 12 agrariërs in de regio is met succes 60 hectare vezelhennep verbouwd voor toepassing in de bouw, zoals isolatiemateriaal. In de komende jaren zullen wij, met ons netwerk van Boeren voor Biobased Bouwen, aanzienlijke stappen gaan zetten in de uitbreiding van de vezelteelt. Het uiteindelijke doel is een teeltoppervlakte van 1200 hectare. Deze ambitieuze groeiplannen willen wij graag realiseren in nauwe samenwerking met de agrarische sector.

Om deze reden nodigen wij specifiek agrariërs uit voor een bijeenkomst op 31 oktober waarin we meer vertellen over het project en de kansen en uitdagingen voor vezelteelten in de Stedendriehoek. We hopen ook u te mogen ontvangen op 31 oktober! Aanmelden kan via deze link.

Tijdens deze bijeenkomst brengen wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot CO2-credits, veranderingen in het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) en benadrukken we het belang van regionale samenwerkingsverbanden. Daarnaast verstrekken we gedetailleerde informatie over de vezelhennepteelt en bijbehorende opbrengsten.

Wanneer: 31 oktober, 10:00-12:30 uur, met aansluitend een hapje & een drankje
Waar: Pijnappel of Klarenbeek. In de week voor de bijeenkomst ontvang u de exacte locatie per mail
Voor wie
: Geïnteresseerde agrariërs & telers vezelhennep

Meer informatie vindt u op www.boerenvoorbiobasedbouwen.nl 

Building Balance

Meer weten?

Neem contact met ons op via info@buildingbalance.eu