Terugblik Biobased Bites nr. 3: uitvragen nieuwbouwwoningen

Terugblik Biobased Bites nr. 3: uitvragen nieuwbouwwoningen
Terugblik Biobased Bites nr. 3: uitvragen nieuwbouwwoningen
3 juni, 2024

Op dinsdag 14 mei namen we deelnemers van de derde Biobased Bites tijdens de lunch, in sneltreinvaart mee in het onderwerp uitvragen voor biobased nieuwbouwwonigen met voorbeelden uit Doetinchem en Leiden.

Voorbeelden biobased uitvragen gemeenten

We zagen voorbeelden van uitvragen in de gemeenten Doetinchem en Leiden. Deze leidde tot hele duurzame concepten die ook aan alle andere wensen voldoen. Onze Biobased Bites gastvrouw Marjet Rutten ontving Nard Everdij projectmanager bij gemeente Doetinchem en Michiel Bosch beleidsadviseur circulaire bouw bij gemeente Leiden.

Ivar Diekerhof, tenderexpert van Building Balance, deelde een concreet voorbeeld van een eenvoudig kader om woningen biobased uit te vragen, waar je direct mee aan de slag kunt. Gebruik hiervoor deze tool voor de toekomstsbestendige uitvraag door gemeenten. Wil jouw gemeente advies over biobased uitvragen? Neem dan contact op met Ivar Diekenhof of de ketenregisseur in jouw regio.

Je kunt de webinar over biobased uitvragen van nieuwbouwwoningen hier terugkijken! En bekijk hier de presentatie van de lunchsessie.

De belangrijkste take-aways

De belangrijkste les van dit webinar is: Er zijn veel hulpmiddelen om met biobased uitvragen aan de slag te gaan. Je kunt er vandaag al mee beginnen!
De andere take-aways vind je in de factsheet hieronder:

Bekijk de factsheet in pdf

Meer webinars

In 2024 organiseren PIANOo en Building Balance een uitgebreid webinar-programma. Marjet Rutten begeleidt dit jaar tijdens de lunch nog zes Biobased Bites, die je in vogelvlucht meenemen in verschillende thema’s rond biobased bouwen. Wil je je als woningcorporatie of gemeente verder in biobased bouwen verdiepen? Dan neemt Sara Vellenga je mee in de verdiepende Biobased Buyer sessies. Houd onze agenda in de gaten voor meer informatie!

Building Balance

Meer weten?

Neem contact met ons op via info@buildingbalance.eu

Gerelateerde berichten