Lancering ‘Utrechtse Aanpak Biobased isoleren’ met meer dan 20 bedrijven uit de bouwsector

Lancering ‘Utrechtse Aanpak Biobased isoleren’ met meer dan 20 bedrijven uit de bouwsector
Lancering ‘Utrechtse Aanpak Biobased isoleren’ met meer dan 20 bedrijven uit de bouwsector
4 juni, 2024

Gemeenten kunnen een belangrijke rol spelen in het stimuleren van biobased isolatiematerialen. Bijvoorbeeld door de teelt, verwerking en toepassing van natuurlijke bouwmaterialen te ondersteunen, biobased isolatiematerialen in het eigen vastgoed toe te passen, inwoners te informeren en subsidie-instrumenten te ontwikkelen. Met de lancering van de ‘Utrechtse Aanpak Biobased isoleren‘ wordt nu een stevige impuls gegeven aan het gebruik van biobased materialen in de provincie Utrecht.

Biobased isoleren biedt veel voordelen:

  • Energiebesparing
  • Minder fossiele grondstoffen
  • CO2-opslag
  • Gezond binnenklimaat
  • Verdienmodel voor boeren
  • Sluiten van lokale kringlopen
  • Regeneratie van het landelijk gebied.

Heel mooi dat Utrechtse gemeenten zich uitspreken voor biobased isoleren, maar zij zijn niet degenen die het werk zullen uitvoeren. Daarom vroeg Building Balance aan een deel van de Utrechtse bouwsector wie er klaarstond voor deze schaalsprong. Het is immers een veelgehoord argument tégen biobased isoleren: is het vakmanschap er wel?

Op onze oproep volgden meer dan 20 bedrijven uit de bouwsector die aangeven klaar te staan voor het biobased uitvoeren van de Utrechtse isolatieopgave:

Hagemans, EvidentBouw, Bouwgezond, GroeneBouwmaterialen, Takkenkamp, Warmteplan, ProClima, BouwNova, Biobased Housing Solutions, BouwBoeren, Prefab Isolatie, Renovatie Totaal, Hempkor/Kingspan, Kwakkenbos, Isolatiespecialist, Bioblow, Bouwmaat.net, AZ-isolatie, Bouwbedrijf van Engen, Narrativa Architecten, Rondom Isoleren en IsoleerBewust.

Wilt u meer weten of ook meewerken aan biobased isoleren in Utrecht, neem dan contact op met onze ketenregisseurs in Utrecht: Nienke Binnendijk, Thijs Müller of Marieke van Loon, of mail naar utrecht@buildingbalance.eu.

Building Balance

Meer weten?

Neem contact met ons op via info@buildingbalance.eu

Gerelateerde berichten