Informatieve bijeenkomst met Twentse Agrariërs

Informatieve bijeenkomst met Twentse Agrariërs
Informatieve bijeenkomst met Twentse Agrariërs
31 mei, 2023

Op 25 mei organiseerde de regionale keten Twentse Bouwboeren een bijeenkomst voor agrariërs over de teelt van diverse vezelgewassen en de verwaarding ervan. Verschillende experts vertelden over de mogelijkheden van vezelgewassen én er vond een veldbezoek plaats langs het meerjarige gewas silphie.

Loraine Westerneng legde uit hoe de teelt van vezelhennep werkt en hoe GreenInclusive als eerste bedrijf in Nederland een CO2-toeslag uitkeert aan agrariërs voor het telen van natuurlijke grondstoffen waarvan biobased bouwproducten worden gemaakt. Nicolaas van Everdingen heeft jarenlange ervaring met het inblazen van biobased isolatiemateriaal in nieuwbouw en renovatie. Hij legde uit hoe inblaasketen eruit ziet en wat de kansen daarvan zijn voor de agrarische sector. Arjan Strootman, agrarisch bedrijfsadviseur, vertelde over het GLB en welke gewassen onder welke voorwaarden meetellen binnen de ecoregeling. Op basis van zijn ervaring bij AgroAdvies Oost-Nederland gaf hij de agrariërs waardevolle adviezen en inzichten mee. Ten slotte deelde Peter Schreurs zijn kennis over de teelt van silphie (zonnekroon) en nam iedereen mee op veldbezoek langs het gewas. Indrukwekkend om te zien hoeveel groeikracht dit gewas al heeft in het voorjaar.

Presentaties

Een informatieve ochtend die goed de kansen voor agrariërs liet zien voor het telen van diverse vezelgewassen. Wil je de presentaties van de expert nog rustig bekijken? Download ze dan via onderstaande links.

Foto’s

 

Meer weten? Vraag het de ketenregisseur!

Eric Versteeg

Eric
Versteeg

Ketenregisseur Twentse Bouwboeren

Janneke Paalhaar

Janneke
Paalhaar

Ketenregisseur Twentse Bouwboeren

Building Balance

Meer weten?

Neem contact met ons op via info@buildingbalance.eu

Gerelateerde berichten