Gezondere biobased ketens en landschappen op Dutch Design week

Gezondere biobased ketens en landschappen op Dutch Design week
Gezondere biobased ketens en landschappen op Dutch Design week
23 oktober, 2023

Van zaterdag 21 tot en met zondag 29 oktober is het Dutch Design week 2023 in Eindhoven. Deze hele week staat de Embassy of Circular & Biobased Building in een grote kas op het Ketelhuisplein op StrijpS. Biobased Creations is de creatief leider van de Embassy en neemt samen met creatieven, lokale stakeholders en kennispartners via storytelling en verbeelding experts en breed publiek mee in nieuwe perspectieven. Voor leefomgevingen die naast economische, ook ecologische en sociale waarde toevoegen. In het eerste weekend hebben ze al duizenden mensen mogen ontvangen én kunnen inspireren met prachtige verbeeldingen en verhalen over de biobased bouwketen.

Product-gewas expo

In samenwerking met Building Balance is er in de Embassy een gewas-product expo te bewonderen. Daar zie je een overzicht van de kansrijke Nederlandse biobased bouwketens voor bijvoorbeeld vezelhennep, miscanthus, vlas en graanstro. Waar verbouw je deze gewassen en welke (bouw)materialen kun je ervan maken? In de Embassy kunnen bezoekers via de gemaakte verbeeldingen en verhalen van de storytellers de hoopvolle perspectieven van biobased bouwen tot zich nemen.

Ketens én landschappen

De Embassy onderzoekt een nieuwe groene, regeneratieve economie: ‘van land tot pand’. Hoe ziet de keten er in de toekomst uit als je kijkt van grond tot gebouw, van gewas tot industrie en van ideaal tot financieel eerlijk waardesysteem? En hoe kan een biobased (bouw)keten, naast een nieuwe economie, vooral ook bijdragen aan een gezondere natuur en samenleving in een specifieke regio?

Possible Landscapes

Op de Dutch Design Week presenteert de Embassy verschillende Possible Landscapes. Ze nemen bezoekers mee in de mogelijkheden voor een vernat hoogveengebied in de Peel. Ze vertellen over de eerste stappen in het onderzoek naar de mogelijkheden van hoge zandgronden in de Achterhoek. En twee nieuwe programma’s worden afgetrapt: Possible Landscapes Regeneratieve infra en Possible Landscapes Regeneratieve stad.

Dutch Design Week is van 21 tot en met 29 oktober 2023 in Eindhoven. Deze hele week is de Embassy of Circular & Biobased Building tussen 11 en 18 uur gratis te bezoeken op het Ketelhuisplein.

 

Building Balance

Meer weten?

Neem contact met ons op via info@buildingbalance.eu