Circulaire architectuur wordt gestimuleerd met zeven voorbeeldprojecten

Circulaire architectuur wordt gestimuleerd met zeven voorbeeldprojecten
Circulaire architectuur wordt gestimuleerd met zeven voorbeeldprojecten
29 september, 2023

In Friesland hebben zeven architectenbureaus zich verenigd in het samenwerkingsverband CRAFT+. Samen zetten ze zich in om circulaire en regeneratieve ontwerpen in de architectuur te bevorderen. Zij lanceren een ambitieus onderzoeksproject om circulaire en regeneratieve ontwerpen in de architectuur te bevorderen.

In het kader van het onderzoeksproject hebben de zeven architectenbureaus elk hun eigen project aangedragen, waarin ze de principes van circulair ontwerpen toepassen. Hiermee wil CRAFT+ andere partijen in Nederland inspireren, stimuleren en van waardevolle kennis delen over circulaire en biobased ontwerpen. De projecten worden ook ingezet als praktijkvoorbeelden van circulariteit in actie en om de toepassing van biobased materialen in de bouw te bevorderen.

Workshops

Elk van de zeven leden van CRAFT+ organiseert een workshop, waarbij ze hun kennis en ambities op het gebied van circulariteit delen aan de hand van het concrete project delen met elkaar.  Elke workshop focust een ander aspect van circulariteit in de architectuur.

De zeven architectenbureaus van CRAFT+ en de projecten zijn:
1. INBO – Transformatie busstation Heerenveen
2. Wind Groep – Hof van Lemmer
3. Phi/Achterbosch – Friese kerken
4. GEAR – De Waddeneilanden
5. Zantman – Bio Bizz Hub Balk
6. Achterbosch/Phi – Gezond biobased wonen
7. Alynia – Paard van Friesland

In het voorjaar van 2024 presenteert en publiceert CRAFT+ de resultaten van het onderzoek.

Dit initiatief is onderdeel van de bredere inzet van vereniging Circulair Friesland om de circulaire (bouw)economie in Friesland te bevorderen.

 

 

Building Balance

Meer weten?

Neem contact met ons op via info@buildingbalance.eu

Gerelateerde berichten